Bireysel Nefes Seansı - Grup Nefes Çalışmaları - Kurumsal Nefes Eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgi için iremderlen@gmail.com
Nefes birincil hayat kaynağımızdır. Yaşamımız nefesle başlar ve nefesle biter.
Yaşamımızda sağlıklı, kaliteli ve verimli bir akış sağlayabilmek nefes alış veriş tekniklerini uygulayabilmekten geçer. Bedenimizi ve sesimizi doğru kullanmamızın temelinde doğru nefes kullanımı yatar. Yumuşak ve derin bir nefes sizi yaşamınızda daha enerjik kılar, zihninizi dinginleştirir ve size konuşma sesiniz için ihtiyacınız olan gücü verir.
Bu atölye çalışmasında çocukluk yıllarımızdaki gibi sakin ve düzenli nefes alıp vermeyi yeniden keşfederek etkili konuşma ve beden dili kullanma yolunda da önemli adımlar atıyor olacaksınız.
Bizler doğru nefes alıp vermeyi bilerek doğarız, ama çocukluk dönemini aşıp erişkinliğe ulaştığımızda birtakım çevresel ve psikolojik faktörler sebebiyle doğru nefes alıp vermeyi unuturuz. Nefesimiz sığlaşır ve daralır. Birçoğumuz hayatımızın yoğunluğu ve rutinleri içinde doğru nefes alma ihtiyacı da hissetmeyiz.
Dakikada 14-16; günde 15.000-20.000 civarı nefes alır ve veririz. (Bazı kaynaklar 24.000 nefese kadar çıktığımızı da ifade ediyorlar.) Yaşamın sürebilmesi için her hücremiz oksijene ihtiyaç duyar. Oksijen, içimize çektiğimiz nefesle akciğerlerimiz aracılığıyla kanımıza karışır ve vücudumuzun her bir hücresine ulaşır. Vücudumuza aldığımız besinlerin de yakılmasını sağlayarak bizler için enerjiye dönüştürür.
Yemek yemeden ortalama üç hafta; su içmeden ise üç ya da beş gün yaşayabilirken insan beyni oksijensiz maksimum 5-6 dakika kadar dayanabilmektedir. Nefes bizler için bu kadar hayati bir öneme sahipken nefesi doğru kullanarak yaşamımızdaki düğümleri çözebilir, tüm potansiyelimizi fark edebilir ve hayata geçirebiliriz.
Doğru Solunumun Genel Faydaları:
- Uykusuzluk, Gerginlik, Anksiyete, Depresyon, Stres Bozuklukları.. ile ilgili semptomları azaltmada yardımcıdır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Odaklanma ve konsantrasyon artışı sağlar
- Yetkinlik ve performans artışı sağlar
- Tansiyonu dengeler
- Fiziksel ve ruhsal gerginliği azaltır
- Zihni dinginleştirir
- Yaşlanma sürecini yavaşlatır
- Kilo kontrolünü sağlamaya yardımcıdır
...
Beden ve zihin bir bütünün parçalarıdır. Zihnin yetilerini artırarak, bedenimizin fonksiyonlarını ve semptomlarını dengelemenin en etkili yollarından biri nefestir. Dönüşüm nefesle başlar.
Nefesle ilgili bilinen tüm yanlış kalıpları dönüştürmek, iyileşmek ve yaşamınızı değiştirmek, kendi yaşamınızın kontrolünü elinize almak, kendinizi tamamlanmış ve mutlu hissetmek için size yardım edebilecek tek kişi kendinizden başkası değildir.
Nefes almak vücudun ihtiyacı olan oksijenin alınıp karbondioksitin verildiği yaşamsal bir eylemdir. Ve kendi içerisinde çok çeşitli teknikleri ve ekolleri barındırır. Bizler bu bir günlük eğitimde temel nefes tekniklerini öğreniyor ve uygulamasını yapıyor olacağız. Bu iki aşamalı bir atölye pratiği olacak. Öncelikle vücudumuzu tanıyacağız. Nefesi ve sesi oluşturan organların işleyişi ve doğru kullanımlarını öğrenerek bedensel farkındalığımızı artıracağız ve doğru beden duruşu, bedeni esnetme vb. gibi tüm bilgileri bedenimize kazandırdıktan sonra nefes kontrolü üzerinde çalışmaya başlayacağız. Ve birçok nefes teknikleri ve bunların uygulamaları bizi bekliyor olacak.. Size nasıl daha rahat ve dingin bir nefes alışkanlığı edineceğinizi öğretiyor olacağım.
Bu sebeple bu atölye çalışmasında sizleri; bedeni ve zihni nefesle bütünleştirmeye ve yaşamınızı dönüştürecek hücresel düzeyde bir rahatlamaya davet ediyorum.
Bir günlük "Nefes Teknikleri" Atölye programıma doğru nefesi öncelikle kendi bedeninde ve yaşamında deneyimlemeyi ve mesleğinin önemli bir parçası haline getirmeyi arzu eden herkes katılabilir.
Nefes teknikleri Atölyesi Program İçeriği:
- Nefes Tanımı
- Nefes Almak Neden Bu Kadar Önemli?
- Yanlış / Disfonksiyonel Nefes Alışkanlıkları & Hiperventilasyon (Aşırı Nefes Alma) Sendromu:
- Nefes ve Ses İlişkisi / Doğru Nefes <-> Doğru Ses
- Sesi Oluşturan Organlar & Ses Nasıl Oluşur?
- Günlük Yaşam Rutinimizde Neden Sadece Burundan Nefes Alıp Burundan Vermeliyiz?
- Burun Nefesinin Faydaları
- Doğru Beden Duruşu (Doğru Postür) Teknikleri
- Doğru Postür (Doğru Beden Duruşu) Nedir?
- Doğru Postür Nasıl Olmalıdır?
- Doğru Duruş (Postür)Teknikleri
- Ayakta, Oturararak ve Duvara Yaslanarak Omurga Hizalamak
- Esneme (Stretching Egzersizleri)
- Nefes Kullanımı
- Solunum Sistemi ve Anatomisi
- Solunum Sistemi Nasıl Çalışır?
- Nefes Alırken Ve Verirken Havanın İzlediği Yol
- Nefes ve Sinir Sistemi İlişkisi
- Sempatik ve Parasempatik Sinir Sistemi
- Doğru Solunumun Faydaları
- Diyafram nedir? Diyaframın Yerini Belirleme Çalışmaları
- Nefes Türleri (Göğüs Nefesi, Kaburga Nefesi, Karın Nefesi … )
- Nefes Egzersizlerine Giriş
- Doğru Nefes Alma
- Nefes Alma Teknikleri
- Sırtüstü, Oturarak, Yatarak, Sırtı Duvara Dayayarak, Öne Eğilerek Yapılan Nefes Çalışmaları
- Nefes Tutma Çalışmaları
- Nefesi Tüm Vücuda Doldurma
- Doğru Nefes Verme
- Nefes Verme Teknikleri
- Kesik Tıslama Egzersizleri
- Uzun Tıslama Egzersizleri
- Nefesi Sessiz Harflerle Hareket Ettirme Egzersizleri
- Kaburgaları Genişletmek ve Açmak için Egzersizler
- Nefes Alma, Nefes Tutma ve Nefes Verme'yi İçinde Barındıran Egzersizler
- Kare Nefes Tekniği
- 4-7-8 Nefes Tekniği
Ayrıntılı Bilgi İçin:
iremderlen@gmail.com